Nyhtestablå

Miniutställningar och konstmappar

Våra miniutställningar och konstmapparriktar sig till grundskolan, årskurs 0-9.

Stockholms läns museum erbjuder ett antal konstmappar och miniutställningar till skolan som arbets- och studiematerial. Att arbeta med materialet är ett lätt och trevligt sätt att introducera elever i grundskolan till konstens och forntidens värld.


Till varje mapp eller utställning hör en handledning där du kan hitta information om konstnären/konstnärerna och om de bilder och material som ingår. Här finns också tips på hur du kan arbeta praktiskt med till exempel skapande arbete och bildanalys eller experiment.


En beskrivning av vårt tillvägagångssätt hittar du också under "Konst i skolan".

Våra konstmappar innehåller färgreproduktioner av hög kvalitet.
Miniuställningarna innehåller originalkonst och föremål. De handlar antingen om enskilda konstnärskap eller kretsar kring ett tema eller en tid. De flesta utställningar innehåller 5-6 bilder, några även föremål.

De miniutställningar som innehåller originalkonst lämpar sig även till att ställas ut i bibliotek, klassrum eller liknande lokaler.

Liljefors, Harald Lindberg, Hans Viksten och Madeleine Pyk)

 

Miniutställningar - Nyhet!

-Albertus Pictor - målare på medeltiden. Läs mer här

-Vikingatiden med Estrid. Läs mer härKonstmappar med färgreproduktioner

- Konstnär, kvinna och mor (Sigrid Hjertén och Vera Nilsson)

- Hemma och i naturen vid 1800-talets slut (Richard Bergh, Gustaf Cederström, Ernst Josephson, Carl Larsson, Bruno Liljefors och Anders Zorn)

- Borgerligt liv och leverne under det sena 1700-talet (Pehr Hilleströms genremåleri)


HYRA

Konstmappar: 450 kr/månad
Miniutställningar: 500 kr/månad

Beställaren står för transporten till och från Stockholms läns museum. Konstmapparna transporteras i stora platta portföljer som enkelt kan bäras av en person. Några av miniutställningarna med originalverk är packade i större lådor på hjul och väger lite mer. Samtliga utställningar kan transporteras i en vanlig personbil.

KONTAKTPERSON

För mer information och hyra, kontakta Rebecka Walan, rebecka.walan@stockholmslansmuseum.se,Miniutställningar Miniutställningar