Nyhtestablå

Butik och café

Butiken

I vår butik hittar du ett brett utbud av kulturhistorisk litteratur om Stockholms län, utflyktsböcker, byggnadsvård och barnböcker. Välj bland titlar inom kulturhistoria, arkeologi, skärgård, dokumentation, konst, musik och mycket mer. Vi har även, som enda butik i Sickla, ett stort antal kulturtidskrifter till försäljning. För att spegla länets mångfald strävar vi efter ett rättvisemärkt utbud av konsthantverk, smycken och musik från hela världen.

Öppet tis-tor kl 12-17, fre-sön kl 12-16.
__________

EXEMPEL PÅ POPULÄRA TITLAR

Om kriget kommer: 200 kr
En bok om kalla kriget med inriktning på civilförsvaret i Stockholmsregionen. Hur skulle en miljon människor evakueras om kriget skulle komma? Boken bygger till stor del på tidigare hemligstämplat material. Rikt illustrerad, 288 sidor, inbunden. Stockholms läns museum, Länsstyrelsen i Stockholms län, Stockholms stadsmuseum.

Olika titlar om T-banan och konsten i T-banan

Graffiti-litteratur: 40-380 kr
Ett tiotal olika titlar.

Graffiti coloring books: 80 kr
Tre olika titlar

I skuggan av Atlas: 320 kr
Bengt Olsens berättelse i ord och bild om uppväxten i Sickla och Alphyddan. Allt i skuggan av det stora företaget - Atlas Copco. Rikt illustrerad. 115 sidor. Nomen förlag.

Guide till Runriket: 120 kr
Allt du behöver veta om den spännande förhistoriska miljön runt Vallentunasjön i Täby och Vallentuna. Rikt illustrerad med bilder och kartor. 152 sidor. Stockholms läns museum.

Halvdan Viking: 140 kr/del
Martin Widmarks mustiga rövarhistorier om den kvicktänkte pojken som hamnar i det ena farliga äventyret efter det andra. Drastiska och tidstrogna bilder av Mats änehem. Rikt illustrerad, cirka 120 sidor per del. Inbunden. Bonnier Carlsen förlag.

Forntid i ny dager: 20 kr
I denna praktbok berättar arkeologerna själva om de vetenskapligt viktigaste och mest spännande av utgrävningar i Stockholms län i modern tid. Inbunden, 334 sidor, rikt illustrerad. Stockholms läns museum och Raster förlag.

Uppländsk form: 40 kr
På en resa genom landskapet får läsaren möta keramiker, smeder, träslöjdare, skinngarvare, textilformgivare, guldsmeder och glasblåsare i deras verkstäder och ateljéer. Inbunden, 200 sidor, rikt illustrerad. Tuva förlag

De dödas tempel: 40 kr
Den nyutkommna boken om arkeologi och jakten på stenålderns själ.
Några decimeter ner i jorden låg de noggrant sorterade resterna efter sexton barn och vuxna. De dödas tempel är en detektivhistoria ur verkligheten där vi får följa utforskningen av det gåtfulla budskap som låg dolt i jorden. Inbunden, 382 sidor, illustration. Norstedts förlag.

Bronsåldersmordet: 40 kr
Lämningar efter en ihjälslagen bronsåldersman hittades 1953 i Granhammar. Arkeologen Jonathan Lindström har med moderna metoder och olika experters hjälp försökt lösa mordgåtan. Det blir ett häpnadsväckande och nära möte med en forntidsmänniska.
Inb, 572 sidor, illustration. Norstedts förlag.

Caféet

I caféet erbjuder vi rättvisemärkt kaffe och te, choklad, kakor, godis och glass. Vi har även en läshörna där du kan slå dig ner i lugn och ro med kaffekoppen och en spännande bok!

Vill du ringa till butiken går det utmärkt på tel 08-586 194 02.

Välkommen in! Bokrea Populära titlar