Nyhtestablå

Upphovsrätt / copyright

Creative Commons-licenser
Fotografierna som används på museets webbplats och i bildbanken är lågupplösta och de är fria att använda för icke-kommersiellt bruk.

Museet har valt att använda Creative Commons-licenser för att det ska vara tydligt vad som gäller när bilderna används.

För fotografier märkta med BY-NC-ND gäller följande villkor:

Erkännande – Vid användning av fotografiet måste alltid fotograf och museet anges på följande vis: Fotografens namn, Stockholms läns museum CC BY-NC-ND
Ickekommersiell – Fotografiet får inte användas för kommersiella ändamål
Inga bearbetningar – Fotografiet får inte bearbetas, beskäras eller ändras.

Här kan du läsa mer: www.creativecommons.se

För högupplösta bilder som beställts från museet gäller de villkor som avtalats, cc-licenser gäller endast lågupplösta bilder.

Andra licensformer
Fotografier som kommer från privata fotografer eller privata samlingar är märkta med ©. Detta betyder att de inte får användas utan tillstånd för publicering, både vad gäller webben eller andra användningsområden. För fotografier märkta med © kontakta museet.

Övriga bilder

En del fotografier i bildbanken har inte någon licens-märkning ännu. För dessa behövs också tillstånd för användning.

Fotografier som finns på andra ställen på vår webbplats än i bildbanken kan också omfattas av Creative Common-licenser men det framgår endast i bildbanken. Leta gärna efter fotografiet där för att veta vilken upphovsrätt som gäller.

Fotografier av okänd fotograf
Upphovsmannen till fotografierna i museets samlingar är i de flesta fall identifierad. Men när det gäller ett antal fotografier, i synnerhet de äldsta i samlingarna förblir fotografen okänd trots att vi gjort tillbörliga efterforskningar för att ta reda på upphovsmannen samt rättigheterna till fotografierna. Vi tar tacksamt emot information som kan bringa klarhet i frågan om okända upphovsmän och upphovsrätter i samlingarna.